perjantai 27. elokuuta 2021

Poikaset lensivät pesästä

 Sinne se lähti, viimeinenkin poikanen, pois pesästä, kokeilemaan, miten omat siivet kantavat. Niinhän se kuuluukin mennä. Pesä tyhjenee ja jäädään taas kahdestaan tuon oman kullan kanssa. Iso talo täynnä huoneita, joissa ei asu kukaan. Muistoja tulvillaan jokainen nurkka. Ympyrä sulkeutuu ja ollaan taas ihan kahdestaan, ihan niin kuin silloin 25 vuotta sitten. Paitsi, että ollaan se 25 vuotta vanhempia. Miten nää vuodet ovat kuluneet niin nopeasti?


 Oma vanheneminen on jotenkin niin itsestään selvää, mutta nyt sitä  havahtuu siihen, että ne lapsetkin ovat vanhenneet. Esikoinen lähti kuusi vuotta sitten ja nyt on tuon kuopuksen vuoro jättää lapsuuden koti.

Niin ne lapset vain kasvavat ja itsenäistyvät, vaikka tuntuu, että vasta eilen lauloit heille iltalaulut, veit päiväkotiin ja saatoit koulutielle. 

Kun esikoinen kuusi vuotta sitten sai valkolakin ja lähti kesän jälkeen opiskelemaan, oli ainoa lohtu suureen ikävääni ja eroahdistukseeni se, että kuopus oli vielä koululainen ja kotona. Olin niin onnellinen siitä, että saisin pitää pienen prinsessani vielä vuosia lähelläni kotona, sillä hänhän siirtyi vasta yläkoulun puolelle. Yht’äkkiä huomaat, että hän onkin jo aloittamassa lukion ja nyt. Nyt tuo pieni prinsessa sai oman valkolakkinsa ja muuttaa opiskelupaikkakunnalleen. 

Olen suunnattoman onnellinen ja kiitollinen siitä, että saan olla kahden näin upean tyttären äiti. En vaihtaisi päivääkään pois! Tiedän itkeväni vielä monen monta kertaa ikävääni ja murehtivani heidän vastoinkäymisiään, joita elämä heidän eteensä tulevaisuudessa työntää. Tulen valvomaan öitä miettiessäni onko heillä kaikki hyvin. Silti vain toinen äiti voi ymmärtää, kun sanon, etten ikinä vaihtaisi elämääni kenenkään toisen kanssa, enkä luopuisi äitiydestäni mistään hinnasta. 

Istahdan kuopuksen sängylle ja katson tuttua huonetta. Osa tavaroista lähti mukaan opiskelijasoluun, osa on edelleen tutuilla paikoillaan. 

Ikävä on suuri, mutta samalla tunnen suurta iloa ja ylpeyttä siitä, että olen onnistunut kasvattamaan kaksi ihanaa ja fiksua tytärtä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti